Práce za časů Corony

Ne, to není román od Márqueze. Ale je pravda, že celá situace by román obsáhla. Během uplynulého týdne se v médiích a především na sociálních sítích zvedla vlna neuvěřitelné solidarity a sdílení mezi lidmi. Slovo dobrovolnictví je jedním z nejčastěji skloňovaných podstatných jmen a technologie získávají svůj velký obdiv. Shrnujeme pro vás tipy, jak můžete v těchto dnech pracovat.

Pokud jste ustrnuli v karanténě nebo Vám zaměstnavatel nařídil/povolil home office, neznamená to, že nemůžete pracovat. Naopak. Nyní dřív než jindy se ukáže, v jakém stavu máte sdílená data a jakou váhu pro Vás mají systémy, které můžete sdílet s kolegy z práce.

Kvalitní CRM

CRM systém Vám umožňuje sdílet informace o Vaší činnosti. Sdílíte společně s kolegy data – informace o dárcích, klientech, dobrovolnících, můžete z něj posílat hromadné emaily, sdílet dokumenty i kalendář. Pokud máte napojení na banky nebo Darujme.cz, máte informace o darech téměř okamžitě k dispozici. Nemusíte čekat, až Vaše kolegyně/kolega dary nasadí k příslušné kampani manuálně.

Sdílení dokumentů a práce online

Pokud používáte G-Suite pro neziskové organizace, můžete na dálku využít Google Drive a jeho 30 GB prostoru. Sdílení dokumentů máte online a můžete je spolu s kolegy upravovat ve stejnou chvíli. Určitě znáte i Dropbox, který je pořád výbornou platformou na sdílení velkých dokumentů včetně fotografií.

Google

Google Vám umožňuje i sdílený kalendář, online schůzky a konference přes Hangouts. Pokud už máte G-Suite, můžete využít i nabídky Google Hangouts Premium, který je platný do 1. července 2020.

Videokonference

Tak tady máte na výběr kromě Hangouts i další skvělé nástroje jako ZoomSkypeGoTomeeting a řadu dalších.

Projektový mangament

Ani tady nezůstanete pozadu. Mezi neziskovkami je nejznámější ASANA a Trello. Nyní nově i Freelo, což je česká obdoba Trella, ale s českým supportem.

Emailing

Pokud potřebujete spolu s kolegy připravit newsletter, doporučujeme využít Smartemailing nebo Mailchimp. Které jsou navíc integrovatelné do Salesforce. Smartemailing má navíc českou podporu.

Levné telefonáty

Nemůžeme zapomenout ani na naše klasické telefonování. I tady máte levnější alternativy. Už jste vyzkoušeli telefonovat s kolegy přes Google Hangout (viz. výše), SkypeWhatsup nebo i Facebook?

Padlet

Virtuální nástěnka pro sdílení nápadů, myšlenek a dokumentů. Můžete ji využít na porady, brainstroming, workshopy i přednášky.

Je to jen malý výčet možných nástrojů, které organizace využívají ve své praxi. Určitě tam patří i Office 365, nástroje na prezentaci atd. Řadu nástrojů navíc nabízí platforma Techsoup s výraznou slevou. Pokud byste potřebovali poradit, jaké nástroje máte využít, ozvěte se nám. Naopak pokud se Vám nějaký nástroj osvědčil a rádi byste ho sdíleli s ostatními, budeme rádi šířit Vaše tipy dál i s referencí – na stránkách i našem facebooku či Linkedin.

Přeji, aby Vás tato krizová situace naopak posílila – abyste si z ní vzali jen to nejlepší a udrželi si klidnou mysl a pružný střed 🙂

Péťa