Nonprofit Cloud nově v srdci Salesforce

Novinky v Salesforce Nonprofit Cloud

Salesforce CRM oznámilo v polovině března zásadní inovace v Nonprofit Cloud. Jaké technologické změny vývojáři mají v plánu zavésti? Jaké možnosti se neziskovkám otevřou? A co když chceme nechat vše při starém? Shrnuli jsme vše podstatné.

Revoluce v cloudu

Vaše neziskové CRM v současnosti funguje jako balíček na platformě Salesforce. Podobu a typ jste si vybrali podle potřeb vaší organizace. Jiní využívají další řešení na míru, a proto systém neziskových aplikací časem zrobustněl a vývojáři se rozhodli pro radikální změnu. 

Nový Salesforce Nonprofit Cloud je zabudován do jádra platformy. Inovace zjednoduší celý systém a navíc nám umožní využít cokoliv potřebujeme z široké palety toho, co společnost nabízí. Nemá to ale háček?

Nahlédnout pod pokličku jiným

Věděli jste, že Salesforce nabízí software pro různá odvětví, například Financial Services Cloud, Health Cloud, Education Cloud a další? Díky současnému vývoji se otevírají dveře k novým možnostem právě pro vaši organizaci. Nové řešení totiž umožní využít inovace z kteréhokoli odvětví, pro které kdy Salesforce vytvořil zázemí. A pokud se do nových věcí neradi vrháte po hlavě, můžete si nové technologie zlehka oťukat a použít v budoucnu. Nový Nonprofit Cloud se nejprve zaměří na Program Management a Case Management, ještě letos můžeme očekávat například fundraising v novém kabátě.

Se starým nebo rovnou s novým?

Pokud Salesforce nemáte a uvažujete o něm, stále máte možnost registrovat si  Salesforce edici s/bez NPSP a aktuálně dostupné balíčky, jako jsou balíčky pro fundraising a podobně.  Klidně ale můžete zvolit nový Nonprofit Cloud a stát se tak prvními uživateli této technologické inovace. Počítejte ale s tím, že Nový Nonprofit Cloud je stále ve fázi budování a tady se nachází výše zmiňovaný háček. Momentálně si musíte vystačit s Program a Case Managementem. Fundraising se chystá teprve v průběhu roku. IT specialisté v oboru nabádají k trpělivosti. Pokud nepatříte mezi technologické nadšence, raději počkejte, až Salesforce vychytá mouchy. 

Podpora balíčků trvá

Pokud používáte v současné době Nonprofit Success Pack (NPSP) a jiné balíčky, nemusíte nic dělat, ani se začít připravovat na přechod. Salesforce chce tato řešení podporovat i do budoucna. Změny se nedotknou ani stávajících licencí. Užíváte-li do 10 neziskových licencí prostřednictvím programu Salesforce Power of Us, pak nedochází k žádné změně. 

Nezavírejte si ale dveře a zajímejte se o nové řešení pro neziskové organizace. Možná se chystaná změna hodí právě pro vaši organizaci.. 

Jak to bude vypadat

Zajímá vás praktická stránka věci? Nás taky. Proto jsme pozvali IT experta Paula Ginsberga na květnovou konferenci v Praze, kterou pořádáme. Přijďte si Paula poslechnout a zeptat se.  
O podrobnosti první verze se dočtete také přímo na webu Salesforce, nebo se obraťte na náš tým CRM pro neziskovky