Potvrzení o daru si pojistěte už v listopadu

CRM systém Salesforce neziskovkám vyřeší lednový maraton díky automatickému potvrzení o daru. Zkontrolujte svá data i integrace včas a máte vyhráno!

Vykročte do roku 2023 pravou nohou

aneb poslední checkout dat a integrací Salesforce CRM

Dny se krátí, účetní chrastí pokladničkou a vánoční kampaň klepe na dveře. Ano, čtvrtý kvartál je tady. S ním i poslední šance připravit se na klidný vstup do dalšího roku. Chyťte příležitost za pačesy a dejte data do kupy ještě před adventem.  

Čistota dat, půl psychického zdraví

Pořádek v datech vám zachrání začátek roku. Možná své záznamy kontrolujete měsíčně, možná jednou za rok. V obou případech platí: listopadová kontrola je klíčová. Dobře nastavený systém uloží drtivou většinu dat dobře, ale nevyvarujeme se duplicit, neúplně vyplněných záznamů či jiných chyb. Jsme jen lidé.

Vyčištěná databáze vás za odměnu bezpečně provede zimními měsíci, aniž se dostanete do skluzu a stresu. Soustřeďte se na kontrolu kontaktů, stejně jako nepřiřazené transakce. Pamatujte: čas potvrzení o daru se blíží…

Jak na to? Data jednoduše dočistíte v základním přehledu. Při větším nepořádku sáhněte po externí aplikaci nebo rozšíření Data Connector pro Google. A pokud vás představa čištění dat děsí, klid naleznete nad našimi články o čištění dat nebo aktualizaci CRM.  

Lednový evergreen: Potvrzení o daru

Myslíte si, že je ještě brzy? Kdepak. Je pravý čas připravit šablonu, včetně doprovodného textu e-mailu. Obojí rovnou pošlete do CRM pro neziskovky, kde vám nastaví systém tak, abyste v lednu už jen vypravili hromadnou rozesílku.  

Hromadné potvrzení o daru rozesíláte většinou jen jednou za rok: je tedy přirozené, když zapomenete, jak jste jej připravovali loni. Oživte si své vědomosti a přečtěte si, jak potvrzení připravit.

Důvěřuj, ale prověřuj: banky a Darujme.cz

I technika má své dny. Ujistěte se, že integrace s bankami a Darujme.cz běží jako po drátkách. Ano, nemusí tomu tak být. Nepanikařte, není vše ztraceno. Během listopadu nahrajete chybějící záznamy a ještě stihnete vyřadit duplicity jmen, firem a dary.

Technologie zvládnou obrovský objem práce, která by jinak zbyla na nás. Řídící inteligencí ovšem stále zůstáváme my.

Zvažte vylepšení

Není od věci si vzít tužku a během práce si dělat poznámky. Co funguje bezvadně a kde vás tlačí bota? 

Organizace typicky na konci roku přehodnocují:

  • kategorie na kontaktech: je jich moc, málo, nebo neodpovídají našim potřebám
  • integrace: chybí e-mailový marketing nebo jiná aplikace
  • potřebu nových funkcí, například automatizace
  • time management správy CRM

Buďte k sobě i systému upřímní a vezměte své postřehy na týmovou poradu. Kdy jindy zhodnotit, jak vaše neziskovka funguje v CRM. Zjednodušte si život.