Salesforce Hackathon 2020 slaví úspěch

24 hodin – 12 dobrovolníků – 1 nezisková organizace – 3 řešení

Máme za sebou již druhý Salesforce Nonprofit Hackathon, který se konal 14.-15.8.2020 v prostorách PwC v Praze 4. Na místě celou akci koordinoval a vedl náš dlouholetý dobrovolník, konzultant a mentor Martin Humpolec. Hackathonu se tentokrát účastnilo poměrně hodně žen, což je rozdíl oproti Hackathonu v roce 2018, kdy ženy byly ve výrazné menšině. Ruku k dílu zde přiložili i tací, kteří se Salesforce nemají letité zkušenosti, ale díky dobrému vedení se podařilo pro každého najít práci. O tu totiž nebyla nouze.

Organizaci EDUin jsme díky této akci nastavili řešení pro správu dárců včetně integrace na FIO banku a Darujme.cz. Hlavním a největším tématem však bylo řešení pro správu Global Teacher Prize, cena pro inspirující pedagogy a průvodce vzděláváním. Na akci tak byly přítomny i zástupkyně organizace, které byly k dispozici jednotlivým týmům.

Letos jsme zvolili variantu detailní přípravy. Dva měsíce před konáním Hackathonu jsme připravovali analýzu řešení, což se ukázalo jako dobrý, především efektivní krok. Také dámy z EDUinu byly výborně připravené a tak na místě už se mohlo rovnou pracovat a průběžně školit budoucí uživatele.

Věříme, že v organizaci EDUin budou spokojeni, až dotáhneme jejich nastavení pro Global Teacher Prize do konce. Velká část se zvládla udělat na místě. Už dopředu jsme ale věděli, že nestihneme vše. Během podzimu celé řešení doděláme tak, aby k 1.12. bylo připravené na testování a 1.1.2021 k ostrému provozu.

Všem patří velký dík za to, že tuto akci s námi v létě absolvovali. Děkujeme PwC Česká republika za možnost zdarma využít 24h luxusní prostory a zázemí. Také Hana Homolková a její Art-n-Coffee za božský catering, který si každý chválil! Za podporu děkujeme i Artin Solutions a Clouderia, kteří nám finančně přispěli, abychom celou akci finančně zvládli. Děkujeme René Volfíkovi za krásné fotky a v neposlední řadě kolegovi Martinovi Humpolcovi za jeho nadšení a čas.

A hlavně: Děkujeme všem účastníkům, kteří přišli, protože bez nich by se Hackathon nekonal!

Už se těšíme na další ročník!