Dobrovolnictví v IT? Připojte se!

S implementací v CRM pro neziskovky pomáhají dobrovolníci – zkušení IT specialisté i nadšení IT studenti. Staňte se součástí našeho týmu.

Expertní dobrovolnictví pomáhá. Efektivně

Dobrovolnictví v Česku se už netýká jen nekvalifikované práce. Mnozí zjistili, že pomáhat mohou klidně tím, v čem jsou dobří. Lékaři mají Mediky na ulici, právníci Iuridicum Remedium a ajťáci mohou implementovat CRM systém v neziskovém sektoru. Pokud vás zajímá, proč má smysl zavádět neziskovkám CRM zdarma, čtěte dál.

Ajťák vítán

IT podpora bývá bolavým místem mnoha pomáhajících organizací. Neziskovky přitahují tvořivé a empatické lidi. Většina energie jde do projektů. Na samotný běh organizace už často nezbývá síla, chuť ani čas. I když obvykle všichni vědí, že právě dobře nastavené procesy a jejich správa neziskovce ušetří spoustu práce s nezáživnou administrativou. Ušetřenou kapacitu lze věnovat potřebným. Ale… Kdo systém přizpůsobí neziskovce na míru, zavede, vychytá mouchy, zaškolí a nestráví na tom mládí? Prakticky žádná neziskovka to nezvládne vlastními silami. Proto se obrací na podporu, jakou nabízí například CRM pro neziskovky skrze expertní dobrovolníky v IT. A je to také důvod, proč je pomoc IT konzultantů v tomto oboru tak vítaná a potřebná.

IT pro neziskovky nenudí

Možná máte zkušenosti s CRM systémy v podnikatelském prostředí, možná o nich zatím nic nevíte. Ovšem když je vyzkoušíte v neziskovém sektoru, zaručeně vás to bude bavit. Salesforce nabízí neziskovkám zdarma základní platformu, na kterou se podle potřeb organizace staví individuální systém. A právě to dělá každý další projekt zajímavým a neotřelým. Často jde o implementace malého rozsahu s výsledky, které hned vidíte. Během práce se dobrovolník setká s inspirativními lidmi, získá zkušenosti a nové náhledy na řešení problémů a kolikrát i svět kolem sebe. Mnoho konzultantů CRM systémů proto dobrovolničí celé roky.

Mazák i holobrádek

Zkušený specialista ocení další perspektivy, které doplní jeho profesní zkušenosti z korporátního prostředí. IT student se dostane k implementaci reálných projektů pod vedením zkušeného kolegy a své zkušenosti může využít například pro bakalářskou nebo magisterskou práci. Navíc získá referenci do životopisu. Oba si užijí variabilitu systému a různorodá řešení, která si odlišné požadavky jednotlivých projektů vyžádají.